DEÜ Hastanesi’nde uzaktan sağlık hizmeti dönemi başlıyor
Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi uzaktan sağlık hizmeti vermeye hazırlanıyor. İzmir ve Ege Bölgesi’nde ilk olacak bir hizmetle Türkiye’ye ve dünya ülkelerine sağlık hizmeti sunacaklarını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Uzaktan sağlık hizmeti uygulaması sayesinde Yakında hayata geçecek olan uygulamamızla hastalara doktorlarla görüntülü görüşme imkanı sunacağız. “Randevu ile uygulanacak sistem sayesinde uzmanlarımız hastalarla yüz yüze görüşerek gerekli gördükleri hastaları hastanemize davet edecek ve ilgili muayeneye orada devam edecekler” dedi.
Türkiye’nin sağlık bilimleri alanındaki değerli markalarından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi, sağlık alanındaki öncü uygulamalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Yakın zamanda hayata geçecek olan uzaktan sağlık hizmeti uygulaması sayesinde hastalara doktorların gözüyle sunarak tedavi hizmeti sunacak olan DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi, İzmir ve Ege Bölgesi’nde bir ilke imza atmanın yanı sıra, İzmir’de de bir ilke imza atacak. Türkiye ve dünya ülkelerine sağlık hizmetleri ulaştırıyoruz.
YAKINDA HİZMETE SUNULACAK
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Hastanesi’nde çok çeşitli faaliyetlerde hastalara sağlanacak uygulamanın, Bakanlığın ‘Uzaktan Sağlık Hizmeti Sunumu’ şartlarına uygun olduğu değerlendirildiğini duyurdu. Sağlık, çok yakında hizmete girecek. Uygulama kapsamında tüm Türkiye’ye ve dünyaya sağlık hizmeti sunacaklarını belirten Rektör Hotar, “Sağlıkta öncü uygulama ve yatırımları hayata geçirmeye devam eden Araştırma ve Uygulama Hastanemiz değerli bir gelişmeye daha imza attı. İzmir ve bölgemizde bir ilk olacak uzaktan sağlık hizmeti uygulamamız sayesinde ülkemizin ve dünyanın her yerinden hastalar hastanemize ulaşabilecek. Hastalarla buluşacak doktorlarımız, şifa arayanlara sağlık sorunlarına ilişkin bilgileri anında aktaracak. Randevu ile uygulanacak sistem sayesinde uzmanlarımız hastalarla yüz yüze görüşecek ve gerekli görüldüğünde hastaları hastanemize davet ederek ilgili muayeneye orada devam edecek. “Bölgeye hizmet veren önemli bir sağlık kuruluşu olan Hastanemizde yoğunluktan dolayı randevu bulamama sorununa da sistemimiz alternatif bir çözüm sunacaktır” dedi.
“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI KUTLADIK”
DEÜ’nün yeni hizmetine ilişkin Sağlık Bakanlığı onayıyla İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne gerekli izinlerin verildiğini açıklayan Rektör Hotar, “Altyapı çalışmalarımızı bir süredir sürdürüyoruz. Online hasta kabulüne başlayacağımız sistemimiz. Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırladığımız, hasta ve doktor bağlantılarını sağlayarak vatandaşlarımıza olumlu katkılar sağlayacağını öngördüğümüz, modern tıp teknolojisiyle desteklenen sistemimizle bu alanda değerli bir gelişmeye daha imza attık. Sistemimiz sayesinde özellikle hastanemize ulaşmakta zorluk yaşayan yaşlı vatandaşlarımıza değerli bir katkı sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde de sağlık alanındaki bilimsel araştırma ve yatırımları desteklemeye devam edeceğiz. Bu yatırımın Üniversitemize ve Hastanemize kazandırılmasında emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Uygulamanın tüm vatandaşlarımıza ve dünya halklarına hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.
YERELDEN EVRENSELE SAĞLIK HİZMETİ
DEÜ’nün uzman hekimlerini hastalarla buluşturacak online sistemin çok yakında hizmete gireceğini belirten DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sefa Kurt, “Yeni sistemimiz Araştırma Üniversitemize yakışır bir vizyona sahip olup, değerli çalışmalar ve tedaviler üretecektir. Son derece memnun olduğumuz sistemimizdeki altyapı çalışmalarını Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelecek şekilde zamanında tamamladık. Hastanemize ilk kez başvuranların yanı sıra takipli hastalarımızın da kullanabileceği sistemimiz İzmir ve Ege Bölgesi’nde tektir. Hastanemizdeki tüm birim ve bölümlere sistemi anlattık; Bu konuyla ilgili tekrar duyurular yapacağız. DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanemize sadece bölgemizde ve Türkiye’de büyük bir açılım sağlayacağını düşündüğümüz sistemimiz; Uluslararası ölçekte sağlık ihtiyacı olan hastalara hitap edecek. Bu anlamda yerelden evrensele bir sağlık hizmeti olarak dikkat çeken bu uygulamamızla Üniversitemizin uluslararasılaşma misyonuna da destek vermiş olacağız. Hastanemiz yetkin insan kaynağıyla yerel ve küresel sağlık sorunlarına çözüm sunmaya devam edecek” diye konuştu.
GENİŞ FAALİYET ALANI
DEÜ’nün uzaktan sağlık hizmeti kapsamında tıbbın birçok alanında online hasta kabulü gerçekleşecek. Bu alanlar arasında; Nükleer Tıp, Göz, Hematoloji, Romatoloji, Gastroenteroloji, Nefroloji, Dahiliye, Kardiyoloji, Çocuk Nefrolojisi, Çocuk Hematoloji ve Onkoloji, Çocuk Nöroloji, Neonatoloji, Çocuk Endokrinoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Üroloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Radyoloji, Göğüs Hastalıkları , Tıbbi Genetik, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Halk Sağlığı, Adli Tıp, Tıbbi Biyokimya ve Tıbbi Farmakoloji.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı